Icon Description
Gault Millau 4.5 rating
Restaurant La Belle | LAB

ruimte voor innovatie en creativiteit in het LAB

Het LAB is onze testkeuken waar we nieuwe smaken en ideeën ontdekken, bedenken en ontwikkelen. Waar we onszelf heruitvinden, niet alleen op het vlak van onze gerechten. Ook de gebruikte materialen en onderlinge samenwerking krijgen aandacht.

Vooral op donderdag maken we ruimte om hier toegewijd aan te werken en ons team creatief op te laden. Bovendien is het dan ook Belle Business.

La Belle groeit

Vanuit deze drang naar creativiteit werd Belle Fritte geboren: Peters visie - waar versheid, gezondheid en kwaliteit vooraan staan en waar de chef de huisgemaakte waren presenteert - kreeg hier een verlengstuk.

Wist u dat La Belle sinds kort ook een eigen gin distilleert? We noemen hem ‘Moorland. Flavours of the fir-wood’, naar de toetsen van heide, den en duivelsklauw die je er in proeft. Het zijn ingrediënten die in de natuurrijke Belse omgeving groeien en bloeien.
Restaurant La Belle Geel | LAB


La Belle opnieuw bekroond met Michelinster

Voor het 9de jaar op rij kunnen we het heuglijke nieuws brengen dat Restaurant La Belle bekroond is met een Michelinster. Een welgemeende dankuwel aan onze klanten voor het vertrouwen, aan Michelin voor de erkenning, aan onze leveranciers voor de kwaliteitsvolle topproducten en aan ons team voor de nooit aflatende inzet.


La Belle's eigen gin: Moorland Gin

‘Flavours of the fir-wood’ is de ondertitel van deze gin. Niet toevallig: na een verkenning door een lokale gids hebben we smaken en geuren geïdentificeerd die specifiek zijn voor de natuurrijke omgeving van Geel-Bel. Op minder dan een kilometer van het restaurant vindt u onder andere struikheide, bessen van krentenboompjes, naalden van de den … Het moerasgebied daar vlakbij heet de ‘Duvelskuil’, genoemd naar de overvloed aan duivelsklauw die er te vinden is. Al deze smaken en geuren combineren we in onze eigen gin. Een wandeling naar deze waardevolle biotoop is zeker de moeite!